Re: Help with Gameboy PC-Linker!

[ Post a new reply ] [ Back to the message board ]

This message was posted by Matt, posted on July 27, 2001 at 08:59:04 coming from 64.210.248
This message is a reply to Re: Help with Gameboy PC-Linker! posted from Chris posted at July 27, 2001 at 01:13:47
> > > > Please Help! I got a gameboy pc-linker from Lik-Sang and it doesn't work. At the screen where its supposed to upload the roms, it hangs and just says waiting. I've tried everything and I dont know what else to do. Please help me, I've looked into everything, is there some software or documentation that I need? Any help would be greatly appreciated. Thanks

> > > I have a PC-Linker and it works great. First, you'll probably have to remove the screws from the parallel connector to make it fit into your PC's parallel port.

> > > Next, start up the linker program on your PC. Put a GB ROM into the list, and then hook up the PC-Linker to your Gameboy. (Make sure it is turned off). Now, press Start (or whatever) and it'll say "Waiting..."

> > > At this point, turn on your Gameboy. It'll first erase the flash RAM, and then the download to the cart will begin. If you get errors, you'll either have to adjust the delay time or select the correct parallel port for your PC.

> > > (Oh, and I've noticed that some GBC games don't work on the PC-Linker. I've managed to fix this. If you want info on how to do it, post to this board again.)

> >
> > Thanks alot for your help, but my linker still isn't working! Maybe its my computer settings, do you have any idea what they should be or what yours are set to? Thanks again for helping me out with this, I've been searching for days and I just want to get this thing working!

> Yes, then it could be your computer. Go to your Control Panel -> System -> Device Manager -> Ports (COM & LPT) -> ECP Printer Port (LPT1) And click on properties. If the printer port isn't ECP, that might be the problem. Anyway, if it is ECP, go to the Resources tab, which'll give you a memory range. The current parallel port that you are using (LPT1,2,3, whatever) should be the same one as is set in the PC-Linker program. My input/output range is 0378-037A, so I would set that in the PC-Linker program as well (LPT1).

> Also, what speed is your PC? Mine is a 266, so a Delay setting o

Its still not working, but I did notice something you said that might help. My setting is on 0378-037F instead of 037A. Do you know if theres anyway to change that or what can be done to make it so it works? Sorry to bother you like this but I really do appreciate all your help



Responses to this messages:


Post a Followup

Name
E-Mail
Subject
Message
Optional Link URL
Optional Link Title
Optional Image URL
Please pick a mood
for your message: